Hírek

12 feb
Egyetemi cégek találkozója
Aktuális teendőket, az elmúlt időszak jogszabályi változásait és a jövőbeni terveket tekintették át a Debreceni Egyetem többségi tulajdonában lévő vállalkozások vezetői. Az Innovációs Központban tartott találkozón Bács Zoltán kancellár arról beszélt, hogy a következő időszakban újabb feladatok várnak az egyetemi cégekre, különös tekintettel az innovációs, tudáshasznosítási irányokra.
21 dec
Viszlát 2023! Helló 2024!
A nemzetközi rangsorokban nyújtott kiemelkedő teljesítménnyel, a sikeres felvételi kampány eredményeivel, az egyetemi kutatásokkal, a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem és a Gyógyszerésztudományi Kar új épületével, a 3x3 Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnoksággal, valamint a DEAC csapatainak sikereivel kapcsolatban jelent meg 2023-ban legtöbbször a Debreceni Egyetem neve a hírekben. Mintegy 30 ezer alkalommal említették az intézményt az országos és helyi médiumok cikkei
12 dec
A GYTK új otthona: oktatás, kutatás, gyártás egy helyen
Projektzáró rendezvényen mutatták be kedden a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának hamarosan elkészülő új épületét, illetve a hozzá kapcsolódó, gyógyszergyártásra, annak oktatására, valamint gyógyszerkutatásra egyaránt alkalmas Nemzeti Gyártó - Kutató - Oktató Középüzemet.
10 okt
Újra futhatunk a Böszörményi úti campuson
Átadták a megújult DASE futópályát a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. A korszerűsített atlétikai pálya az egyetem sportnevelési és sporttudományi képzési helyszíne lesz. A pályát a Sporttudományi Koordinációs Intézet, a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatói használják majd, de kapui nyitva állnak az egyetemi polgárság és a városlakók előtt is.
29 szep
Új kihívások az ingatlanpiacon
A Debreceni Egyetem stratégiai szerepet tölt be a város fejlődésében, oktatási-kutatási tevékenysége, gazdaságfejlesztési törekvései révén pedig az ingatlanpiac számára is egy megkerülhetetlen tényező – hangzott el a DE Gazdaságtudományi Karán rendezett pénteki ingatlanszakmai konferencián.
27 szep
Fókuszban az új irányok – ülésezett a TTTT
Elhivatottság, innováció és együttműködés jellemezte az elmúlt egy évben a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány és a Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testület (TTTT) munkáját, a TTTT betöltötte azt a szerepet, amit szántak neki, és kijelölte a DE fejlődésének új irányait – jelentette ki a testület kétnapos ülésének szerdai megnyitóján Kossa György, a GTIDEA kuratóriumi elnöke.
21 szep
Újabb informatikai fejlesztések a DE-n
Több mint kétszáz új számítástechnikai eszköz segíti a hallgatók oktatását és vizsgáztatását a Debreceni Egyetem két campusán. A Kassai úton és a Böszörményi úton történt informatikai fejlesztések pályázati forrásból valósultak meg.
08 szep
Új tanév, megújult környezet
Befejeződtek a korszerűsítési munkálatok a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában. Több mint 800 millió forintból egyebek mellett tantermeket, folyosókat és vizesblokkokat újítottak fel, valamint a modern informatikai eszközökkel gazdagodtak a feladatellátási helyek.
08 szep
Vállalati támogatás a korszerű oktatáshoz
Korszerű számítógépekkel és új dizájnnal várja a hallgatókat mostantól a Debreceni Egyetem két informatikai terme a Gazdaságtudományi Karon. A beruházások a K&H Bank támogatásával valósultak meg, a pénzintézet 100 laptopot ajánlott fel oktatási célra.
08 aug
Épül a Járműlabor – újabb mérföldkő a DE science parkjában
A Debreceni Egyetem több ütemben 4,41 milliárd forint kormányzati támogatást kap a Járműlabor és a kapcsolódó mini tesztpálya kialakítására a debreceni autóipari központ egyes oktatási és innovációs fejlesztéseihez. A komplexum az intézmény Vezér utcai Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában épül meg. Az építési területet hétfőn vette át a kivitelező HUNÉP Zrt.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom